Anders Hejlsberg

Skrevet af Niels Johnsen
Anders-Hejlsberg-PolyPascal

Anders Hejlsberg

Anders Hejlsberg var manden bag udviklingen af Compileren til Pascal. Først til COMPAS PolyPascal og senere til Turbo Pascal for blev solgt til det amerikanske firma Borland i 1983.

Compileren blev udviklet imens Anders Hejlsberg gik på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, hvor han tog en uddannelse som ingeniør. Samtidig med han studier arbejde han på nogle programmer til Nascom mikrocomputeren og det var i forbindelse med disse programmer at Pascal compileren blev til. Compilere blev markedsført at firmaet Blue Label Software og gik under navnet Blue Label Software Pascal.

COMPAS Pascal og PolyPascal blev en stor succes i Danmark, og især til maskinerne Picoline og Partner fra Regne Centralen var programmerne meget populære.

PolyPascal blev til Turbo Pascal

Da Borland tilbage i 1983 køber rettighederne til Pascal Compileren, vælger Anders Hejlsberg at flytte med til USA, hvor han stod for udviklingen af den object orienteret  udgave af Turbo Pascal. Dette produkt blev senere til Delphi som var et udviklings miljø til de første Windows versioner.

Læs mere om Turbo Pascal…

Fra Borland til Microsoft

Tilbage i 1996 valgte Anders Hejlsberg at forlade Borland, efter han havde udviklet de første 3 version af Turbo Pascal, at flytte til MicroSoft, hvor han blev hovedarkitekten bag deres linje af programmeringssprog. Han har blandt andet stået i spidsen for udviklingen af MircoSoft C#.

Kommentarer

Giveawaybanner 100medlemmer Kop

Vi trækker lod blandt alle medlemmer om

Dage
Timer
Minuter
Sekunder

Vinderen får direkte besked via email.