Hvordan solgte man en Commodore 64 tilbage i 1982?

Skrevet af Niels Johnsen
C64-in-old-computer-shop

Hvordan solgte man en Commodore 64 tilbage i 1982?

Commodore havde udviklet en helt ny computer.

Tilbage i starten af 1980’erne, helt præcis i 1982 står Commodore med en helt ny udviklet 8-bit computer med navnet Commodore 64. Maskinen er meget bedre på næste alle punkter i forhold til de maskiner som er på markedet, men de ønsker at sælge den til en meget lavere pris end konkurrenterne. Så hvad gør de for at for dem solgt med stor succes.

Jo, man laver en aftale med alle de store varehuse der allerede sælger elektronik i USA, og så levere man en masse maskiner sammen med et vel dokumenteret salgsmateriale til butikkerne. Nu er det blot op til butikken at få disse maskiner udstillet og sørge for at kunderne kan få svar på alle deres spørgsmål til computeren. Og man skal huske at det var langt fra alle som vidste hvad en computer kunne, og meget langt fra at alle havde prøvet at bruge en computer før.

Perfekt salgs materiale til butikken – en “Butiks Demo”

Som en del af de materiale som Commodore leverede til deres salgskanaler var en Butiks Demo, et program som på bedste “Power Point” måde fortale om alle de fordele man kunne få ved at købe en Commodore 64. Et program der kunne køre på de maskiner som var opstillet i butikkerne, og ikke krævede at der skulle være en sælger til stede hele tiden. Denne metode var faktisk ikke rigtig brugt i de amerikanske butikken før, men Commodore tænkte at maskinen “næsten” kunne sælge sig selv.

Butiks DEMO fra Commodore.

Programmet var simpelt, og kunne enten indlæses fra et kassettebånd, eller fra en diskette. Programmet blev aldrig lavet på et Cartridge, hvilket havde været noget lettere for butikkerne, da de blot skulle tænde for maskinen, også ville programmet jo automatisk starte. Men i stedet skulle butiks personalet hver morgen tænde maskinen, og indlæse programmet.

Dette betød også at programmet skulle indlæses hver gang en “nysgerrige” teenager nørd havde genstartet maskinen for at se hvad den kunne, så skulle programmet indlæses igen.

Hele programmet kan ses på denne Youtube video, eller du kan selv hente det her for at køre det på din egen maskine eller emulator.

Hent Demo programmet her

YouTube player

Kommentarer

  1. Min mor fandt en til mig i Magasin (på 5. eller 6. sal var det hvis jeg husker rigtigt) på Kongens Nytorv i København. Den kostede 4995,- og båndstationen 349,-. Senere faldt de i pris og man kunne få dem flere og flere steder. Hold kæft jeg var glad og pavestolt. En C-64 var noget vildere end de VIC-20og Lambda de andre knægte havde dengang. Et par år efter havde alle en C-64’er.

GiveAWayBanner-100Medlemmer-Kop

Vi trækker lod blandt alle medlemmer om

Dage
Timer
Minuter
Sekunder

Vinderen får direkte besked via email.